Van de negre. En cotxe. S'aturen enmig del carril bus i ho veuen tot. Ells comencen a ser els nostres ulls, tant a la feina com a casa. La nostra vida és impensable sense la seva existència. Com ens ho feiem abans? L'any 1949 (en plena guerra freda) s'editava 1984. Comença a ser un tòpic relacionar-ho tot amb la novel·la d'Orwell, però ell va predir que en un futur no molt llunyà, algú, un Gran Germà, ens vigilaria. Doncs només s'ha equivocat de 15 anys i la realitat, de nou, ha superat la ficció. No només hi ha UN Gran Germà que ho vigila tot, sinó que n'hi ha MOLTS (Governs, Organismes Internaionals, Bancs, grans empreses privades...) i molts més interessats en accedir a aquest poder a qualsevol preu (empreses sobretot). I per a disimular i fer-ho més "democràtic" han inventat el Google Earth, una eina que ens permet des de casa o des de la feina, excercir de Gran Germà. Ens han deixat un joguet i ens sentim poderosos. Però tant sols és un joguet. La màquina de veritat la tenen ells i no ens deixaran jugar mai a tots. La guerra de veritat serà entre els poderosos Grans Germans. Això si, nosaltres ho podrem veure en temps real des del nostre joguet.
i ben bé que fa aquesta gent?
ResponEliminaEls de la foto del post, són els cotxes de Google. Estan fotografiant tots els carrers de les grans ciutats amb un angle de 360 graus. Un nou joguet!
ResponEliminaXesco
la gran diferència entre el llibre 1984 o Farenheit ???, etc...i la realitat és que en aquestes històries la gent viu alienada però feliç, i en el nostre cas tenims un gran ger´mà inmens, però la gent viu emprenyada contínuament......
ResponEliminaError, la gran majoria de gent no viu emprenyada. És la seva gran vitoria... la gent no es planteja res més enllà de la nòmina a final de més i a quin cony de canal toca el futbol aquest cap de setmana. Han conseguit el seu objectiu venent democràcia. Qui es queixa, és un antisistema, okupa, antiglobi... marginats socials!
ResponEliminaXesco