dimecres, 13 de gener del 2010

BURROcràcia

Aquest dies he estat fent papers i burocràcia. Vaig anar al registre civil a inscriure a la Neus i com havia nascut en un municipi diferent al de València, la funcionaria de torn em va dir que havia de venir també la mare. Jo pensava que al no estar casats, l’Espe m’hauria d’acompanyar al registre. Vaig trucar i em va dir que no feia falta, que jo sol, amb els papers de l’hospital, podia inscriure-la. Doncs tot content vaig cap al registre, faig dos hores de cua i als dos minuts la funcionaria em diu: si ha nascut a Manises i vol inscriure-la a València, ha de venir la mare. Per què? pregunto trasbalsat. És la llei, em respon. Doncs bé, al cap de dos dies, l’Espe i jo tornem. Presentem els mateixos papers davant la mateixa funcionaria i en 30 minuts tot solucionat. Marxem del registre civil amb mala llet, però amb el llibre de família a les mans. Ja som una família legal! Però encara hi ha més. Després de passar per l’oficina a recollir els papers de la baixa, vaig cap a la seguretat social a presentar la sol·licitud de la meva baixa i a inscriure a la Neus a la seguretat social. Quan arribo, hi ha tal quantitat de gent fent cua que ja no donen números. Em tocarà tornar un altre dia, abans de que obrin, per tal de ser un dels primers i tenir la sort d’aconseguir un maleït número per fer un tràmit burocràtic. La imatge de l’oficina de la seguretat social rebentada de gent , m’ha semblat la d’un país tercermundista, allunyat de les noves tecnologies. Si es té un fill, no seria possible que el mateix hospital públic envies un informe mèdic a la seguretat social i automàticament es fessin tots els tràmits? O no seria possible que al mateix registre civil donessin d’alta al nadó a la seguretat social? Al cap i a la fi, no és la mateixa administració central? Tant difícil és fer una finestreta única? Per què, a l’any 2010, encara he de perdre quatre matins per fer tràmits burocràtics? No els podria fer per Internet? Estem, fatal!

6 comentaris:

Secretari ha dit...

Sí Xesco sí, així és! Aquestes coses no canvien. Estrés, mala llet, ansietat. Tot s'acumula quan ens dirigim a estos llocs i ens atenen amb la seua particular amabilitat. SErà que no esmorzen convenientment?

Oriol Roda ha dit...

El problema de canviar el sistema és que afectaria molts llocs de treball de funcionaris. Qui s'atreveix a fer enfadar a aquest sector de la població? Poden colapsar el pais per tal de mantenir els seu estatus de privilegi.
JO PROMETO QUE QUAN SIGUI PRESIDENT ENVIARÉ A TOTS ELS BURROCRATES A PICAR PEDRA ALS MONEGROS!!!

Anònim ha dit...

Es realment tercermundista. I mes quan segons la llei des de l'1 de gener tots els tràmits s'han de poder fer per internet! JAJAJA!!

una mica d'esperança: Vaig sentir a la radio que en breu desapareixien els llibres de família i tota aquesta burocràcia. A veure si ja ho han fet quan tinguem la segona ronda!
petons a la famili!
Oriol A.R.

Monique LaMer ha dit...

fa quasi un mes el meu germà va tindre el seu primer fill i en la habitació de la meua cunyada hi havia un cartell on explicaba el procediment per inscriu-re als xiquets..alló era bàsicament incomprensible, i vaig pensar com tú, que era un tràmit que podia fer l´hospital...i se suposa que ara és fàcil, no vull imaginar-me com era quan naixquerem nosaltres!

Anònim ha dit...

Quina vergonya de pais collons, menys politica de careta i millor calitat de vida pels ciutadans, ostia!!

El perdiguer

Arnau Boix i Pla ha dit...

Es podria fer un blog solament de les batalletes burrocràtiques que cadascun hem tingut alguna vegada. El pitjor de tot és que la guerra mai acaba.