dilluns, 4 d’octubre del 2010

Fahrenheit 451

Els qui vau gaudir de la lectura de Fahrenheit 451, ara podeu recordar la novel·la de Ray Bradbury a través de la novel·la gràfica homònima que ha adaptat Tim Hamilton.

L’adaptació que ha fet Hamilton de la novel·la és encertada, els dibuixos estan aconseguits (bons jocs de colors freds càlids segons l’escena) i en línies generals es manté perfectament l’angoixa que sents quan estas llegint el que li passa a en Montag.

Pels que desconegueu la novel·la, dir-vos que Fahrenheit 451 forma, junt amb “Un món feliç” de Huxley i “1984” de Orwell, la trilogia clàssica sobre un futur dominat per un estat que tot ho controla, que dona oci a la gent i així aquesta resta anestesiada. Un estat que elimina el pensament crític.

La història de Fahrenheit 451 gira al voltant d’un bomber. En aquesta novel·la els bombers es dediquen a cremar les cases d’aquella gent que guarda i llegeix llibres. Els llibres estan prohibits, fan pensar i pensar només pot provocar problemes, així que s’han de cremar. Però un vespre en Montag es troba amb una noia enigmàtica que li fa una sèrie de preguntes estranyes. A partir d’aquí ell mateix es pregunta certes coses que l’incomoden. Els bombers sempre han cremat llibres? Que tindran els llibres per a que estiguin prohibits? La resposta a aquestes preguntes porta al nostre protagonista a una vertiginosa fugida endavant.

Fahrenheit 451 (de Ray Bradbury). Tim Hamilton. 451 Editores. 2010

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Xescussss! buscare l'adaptacio del Hamilton. M'he llegit els tres llibres i el que mes m'agrada va ser Fahrenheit 451. Potser perque tambe va ser el primer.
Dona records a les xiques!...i pengeu o envieu fotos de la Neus que vull vore a la panouet.

Lau.

berlingo ha dit...

hola!

La peli és molt bona, molt naïf, molt popppi, de l'època, dirigida per Truffaut....

Molt bé el Carmen, la catedral, una plaza nocturna con tres bares (me parece que era la del negro) y mal un bar de la plaça redonda donde acabamos poniendo una reclamación por un capullo que quería que nos levantáramos porque no comíamos cuando ya lo dijimos nostros antes al sentarse...

me quedé sin poder comprar una camiseta del llevant,

saludos"

Secretari ha dit...

Ui quanta oferta deshonesta n'hi ha per ací. Hauràs de posar ordre. I pel que dius, de farenheit, doncs sí, un gran llibre que també podem llegir en català. Editorial Proa, Les eines. La pel·lícula, molt de l'època.

Arnau Boix i Pla ha dit...

Quina bona pinta aquesta versió gràfica... Enllace Esteve, el meu germà, a aquesta entrada, segur que li interessa!