dijous, 8 d’octubre del 2009

Televisió sense fronteres

Una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) és una iniciativa ciutadana per aconseguir l’aprovació d’una llei mitjançant la recollida de signatures. Els impulsors del projecte presenten la proposta de Llei a la Mesa del Congrés espanyol i a partir d’aquest moment, es disposa d’un màxim de 9 mesos per a recollir un mínim de 500.000 signatures vàlides en el conjunt de l’Estat. Un cop recollides les signatures necessàries, la proposició de Llei es vota en el Congrés i pot ser aprovada o rebutjada. Sindicats, partits i associacions han presentat a València la Iniciativa Legislativa Popular "Per una Televisió Sense Fronteres, per TV3 al País Valencià", impulsada per Acció Cultural del País Valencià. El projecte de llei que es presenta no només pretén resoldre l'intent de tancament de TV3 al País Valencià, sinó que també vol aconseguir el reconeixement dels espais de comunicació català, basc i gallec. S’intenta així, assolir el reconeixement legal de l’existència de les realitats lingüístiques i culturals catalana, basca i gallega i dels seus respectius espais de comunicació. La proposta de llei que es vol presentar no pretén modificar cap llei sinó desenvolupar la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries (signada pel Govern espanyol el 1992, en època de Felipe Gonzàlez, i ratificada pel Parlament espanyol el 2000, en època de José María Aznar), que en el seu article 12.2 estableix que els governs signants han de garantir la recepció de ràdios i televisions en els territoris que comparteixen alguna d’aquestes llengües europees, encara que siguin administracions diferents.
Al meu entendre, crec que seria interessant que sense cap tipus de restriccions, des de qualsevol comunitat autònoma es poguès veure qualsevol televisió pública d'arreu de la península. Ara, tenim fins al 10 de març del 2010 per a recollir mig milió de signatures. Hem d’aconseguir que signi tothom, quanta més gent millor. Hem de fer córrer la veu. Són molts els punts on poder signar. A València, entre altres llocs, podeu signar a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC) i a Sant Cugat al Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC). Jo també tinc alguns fulls per a signar, així que no hi ha excusa. Els exiliats més enllà de l’Atlàntic tampoc. DNI? Podeu trobar més informació a: http://www.televisiosensefronteres.cat/

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Per cert Xesco, els fulls que em deixares ja els tinc plens. Si has d'anar a Alberic me'n deixes uns quants més. Nosaltres hi anirem aquesta setmana que ve a pel tratge de la Cris. D'acord?
sergi

Secretari ha dit...

Ah, i una altra cosa. No ens has informat sobre els resultats del referèndum aquell d'Arenys de Munt. Jo ja ho sé, però per a no desvelar la incògnita no ho diré. Ja et passaré, per cert, un article al respecte d'això.

Oriol Roda ha dit...

Val, em sento aludit. Que he de fer per signar? Hi ha alguna possibilitat de que tv3 també arribi a la costa oest americana? Ara que el Obama també és Nòbel potser s'estira...

Anònim ha dit...

Als de més enllà de l'Atlàntic, si ens veiem per nadal, tots a signar! Una abraçada
Xesco

Arnau Boix i Pla ha dit...

Nosaltres signarem a Sant Cugat! Ja hem passat pel Club Muntanyenc!

Recordets!