dilluns, 6 de novembre del 2006

La comdemna a mort a Sadam Hussein

Aquest diumenge m’he assabentat que el tribunal que està jutjant a Sadam Hussein, l’ha condemnat a morir a la forca. No entraré a jutjar al dictador Sadam. Crec que és prou sabut i comprovat que ha estat un sanguinari que ha fet destrosses irreparables al poble iraquià. Tampoc vull entrar a parlar del paper del govern d’Estats Units, que quan ha volgut ha estat amic de Hussein i quan li ha convingut l’ha atacat sense pietat.
No crec que cap jutge pugui condemnar a morir a una persona. I aquí, els Estats Units s’han rentat les mans. Al Sadam Hussein l’haguessin pogut jutjar ells. Haguessin pogut agafar a Sadam i portar-lo a Guantánamo, com han fet amb tots els altres presos d’Iraq i Afganistan. I un cop a Guantánamo, l’haguessin pogut acusar, jutjar i condemnar. Però ells, l’haguessin condemnat a mort? S’haguessin atrevit? Ells, apliquen la pena de mort, però la pressió internacional hagués estat tant potent que potser no s’haguessin atrevit a condemnar-lo a mort. En canvi, han creat una falsa democràcia a l'Iraq i com a símbol, han creat un tribunal i per començar li han encarregat que jutgi al ex-president, un sanguinari dictador. Què farà aquest pobre tribunal? Condemnar-lo a mort i obrir una profunda crisis entre Sunites i Chiites. Uns de festa, els altres enfadats i els EUA dient que aquesta sentència és una fita en la democràcia instaurada a l’Iraq. Doncs comencem bé!

1 comentari:

eloi ha dit...

"La marca mata"
Tot plegat és un assumpte de marca. Ara hi han eleccions als USA i cal aparentar seguretat i progrés democràtic (si és que pot dir-se'n progrés democràtic a la pena de mort). De moment el que no diuen és que, tan sols la notícia de la condemna, ja ha provocat 5 baixes nord-americanes... tot plegat un desastre.