divendres, 9 de gener del 2009

El David de Vilafranca

Tenim una parella d'amics que viuen a Vilafranca i al germà d'ell, la justícia li n'ha fet una de ben grossa. Us explico breument el que ha passat i si en voleu saber més, la xarxa en va plena.
El 12 d'octubre de 1998 (fa més de 10 anys), la polícia va detenir al David durant una manifestació antifeixista. Com la sentència resultant del judici va ser inferior als dos anys de presó, en David no havia d'entrar en cap centre penitenciari i el noi va seguir fent la seva vida. Més tard, el jutge afegeix a la sentència els antecedents del David per insumís (de l'any 1993) i per tant, condemna de dos anys amb antecedents, cap a la presó.
Segons la polícia, al maig del 2008 es decreta una ordre de recerca i captura (mai notificada al David) i la nit de reis del 2009, el detenen a Vilafranca.
En definitiva, una sucada de pota més de la justícia. Com pretenen posar a la presó a un jove per uns fets ocorreguts l'any 1998, utilitzant com a antecedents uns fets de l'any 1993 que el codi penal actual ja no té tipificats com a delicte? És que encara és delicte la insumissió quan la mili ja no és obligatòria?
Amb deu i quinze anys cada una de les sentències... no hauran prescrit ja?
Per què tant esforç en detenir al David quan tenim especimens en llibertat com Fabra, Fraga, Roldán..... Cada vegada ens creiem menys aquesta justícia!
Més informació a:

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Primerament solidaritzar-me amb el company David. Estic convençut que han segrestat al germà dels vostres amics pel seu compromís amb els seus ideals i pense que el judici que li faran serà amb l'objectiu de clavar-li por. Així el que li faran serà un judici polític. La justicia està plena de abusos com aquest i eixa es la raó per la qual els qui pensem com David mai podrem creure amb ella. El sentiment de ràbia per aquesta persecussió se'm menja per dins doncs estic al país de les ¨llibertats¨, lluny de la meua terra. Així que a tots aquells que llisquen aquestes linies els demanaria que ajuden en la mesura que puguen i alcen la veu contra aquestes injustícies.

Ramon

Arnau Boix i Pla ha dit...

És senzillament vergonyós, i confie que David es mantindrà ben fort durant el temps que dure aquesta injustícia.
Tristament, la "justícia" encara actua contra qui gosa ser conseqüent amb les seues idees, perquè com diu Ramón, té tota la pinta de ser un judici polític.
Demà a Barcelona hi ha un acte de suport a les Cotxeres de Sants, a veure si ens acostem i ens hi afegim!