dijous, 4 de gener del 2007

Consumir durant les rebaixes

He llegit un article sobre el “Informe Retrato Consumidor 2007” fet per la consultora RMG & Asociados, on es diu que un 53% dels consumidors compra productes que no necessita. M’encanta que en els mitjans de comunicació generalistes surtin articles denunciant el consum compulsiu. Ara que venen les rebaixes, sembla que haguem de comprar per nassos. Hem de canviar tot l’armari, de dalt a baix. Jo crec que les rebaixes són bones per comprar aquelles coses que realment necessites. Però tant sols allò que un necessita, i si no és necessita res, doncs no cal comprar res. De moment no és obligatori anar de rebaixes! Així que companyes i companys, penseu realment si us fa falta alguna cosa abans d’entrar en una botiga atapeïda de compradors compulsius. Potser, si no necessiteu res i us quedeu per casa llegint o en un bar compartint una cervesa, guanyeu una tarda i us estalvieu un mal de cap.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

hola xesco!!

No us sembla estrany que la tele sancioni el consum compulsiu? La raó és que és una pràctica anti-capitalista, i més encara al temps de les rebaixes. Si entra el comentari ho explico...

Anònim ha dit...

Bé, no sé com explicar-ho aixó de que anar de rebaixes no és "dolent". El "consum compulsiu" (típic nom de la tele) quedar fora del control racional de la despesa, quedar fora dels marges estrictes de consum i a més a més provoca problemes personals, però el consum racionalitzat i organitzat, endreçat, és el somni de qualsevol venedor. Tenim els expemples de fnac, decathlon.... tot plegat sense tenir en compte la il·lusió puritana de conciliar capitalisme i desenvolupament personal.

No sé com explicar-ho carai!!