dimarts, 4 de novembre del 2008

Boletada 2008

Ni les nevades dels dies anteriors ni l'amenaça de pluja i fred van fer-nos desistir del nostre desig de natura i de cacera de bolets. Així que el divendres pujàrem al cotxe cinc valents i ens encaminarem cap al Port. La mitjanit ens sorprenguè pujant per una carretera amb clapes de neu, però una vegada dins del bosc i davant de casa, només se sentia humitat i fred. No hi havia neu. Una primera recerca amb llanterna no va ser molt esperançadora. Molta humitat i bolets podrits, per l'aigua i el fred. Però pel matí la cosa va canviar. El dia era fred i gris, però no plovia. Abans de fer el café, vam fer una volta pels voltants de casa i ja ens vam prendre el café amb cinc rovellons ben bons i un bon grapat de fredolics. Amb la panxa calenta ens vam llençar al bosc, cistell en mà i amb ganes de no deixar-ne ni un. De rovellons en vam trobar uns quants (ja s'acaben), de fredolics vam omplir un bon cistell i de camagrocs n'agafarem per parar un tren. Vam estar tant engescats que ens sentàrem a taula a dinar a les quatre. Després de fer la sobretaula vam donar una altra volta, però la nit se'ns va tirar al damunt ràpidament. Per la nit, a la vora del foc, netejàrem els rovellons i sopàrem com uns senyors! De primer sopa de fredolics i de segon, truita de camagrocs i carn a la brasa amb rovellons! De postre, mistela i castanyes, per celebrar com cal la castanyada. Diumenge va ploure, així que ens quedàrem per casa jugant al trivial del 1984 (dos alemanies, URSS i el mundial 82 sortit del forn) fins l'hora de dinar. Després de dinar vam netejar la casa, ens repartirem els camagrocs que havien sobrat i ens encaminàrem de nou cap a València, amb l'objectiu més que complert.

4 comentaris:

Oriol Arechavala Roé ha dit...

neeen!!
Quina boletada!! me n'alegro de que fessiu collita per que amb la gelada que ha fet seran els ultims de la temporada.
i els rovellons fan molt bona pinta! més que els nostres que eren tots de la Inserso

Anònim ha dit...

Iepa, eixe Xesco ahi.
Ja sabia jo que el nostre èxit no podia deixar de registrar-se al teu blog. Ara ja podem considerar-nos tots uns mestres boletaires.
Per cert, ja tinc un blog. Encara he de perfeccionar-lo, però ja funciona com a tal. Ja m'ajudaràs a fer algunes cosetes.
Sergi

Oriol Roda ha dit...

eps germa!
visca els bolets i les truites i les sopes... per cert, sopes? aquegta recepta me l'has de passar que potser provo de fer-ne de rossiyols, que es el que trobo aqui

sort!!!

Anònim ha dit...

Iepaaaalaaaaa!!! quina boletada xics i xiques de l'Horta!!! per ací he preguntat on podem fer bolets i m'han dit que al supermercat, jaja, literalment. Oriol, he vist el teu comentari!!! supose que Xesco t'haurà dit que estic a Denver, quan vulgues ja saps! Un bes ben fortttttt!!!...quina calor fa ací...amenaça neu però només amenaça...i així estem des de setembre. Laura.