dimarts, 24 d’agost del 2010

La policia local admet que tolera la doble fila

El passat mes de juny vaig entrar per registre a l’Ajuntament de València, una queixa – reclamació – reflexió a partir d’uns cartells que la policia Local havia penjat pels carrers del barri de Patraix, on es podia llegir que quedava prohibit l’estacionament en doble fila el dissabte dia 20 de juny. L’escrit que vaig entrar per registre preguntava, principalment, si la resta de dies de l’any l’estacionament en doble fila estava permès (tot i que l’ordenança de circulació ho prohibeix). A partir d’aquesta pregunta i coneixent la resposta que hem donaria la policia, els demanava una mica de coherència en la gestió de la mobilitat i una redacció més afortunada de les notes que enganxaven pels carrers. Aquest mes d’agost m’ha arribat la contestació escrita de la Policia Local, on es poden llegir les següents afirmacions: “La redacción de los avisos no es la más afortunada” o “los medios mecánicos (grúas) son reducidos”. Està clar, i ningú posarà en dubte, que la capacitat de redacció d’un policia local no és excepcional, però està clar també que el missatge que volien transmetre era que el dissabte en qüestió no es podia estacionar en doble fila. I posen aquest cartell perquè la resta de l’any fan la vista grossa, i la població ho sap. El que tampoc és de rebut es el dir que no poden eliminar la doble fila perquè no tenen suficients grues. I per últim és espectacular la frase on diuen que com és materialment impossible fer complir la normativa, les situacions fàctiques que s’observen poden portar a entendre que està permès l’estacionament en doble fila. Us adjunto la resposta de la policia per a que valoreu vosaltres mateixos. Jo ho tinc clar. No hi ha cap estratègia de gestió de la mobilitat i per tant, campi qui pugui, i quan s’ha d’eliminar la doble fila per algun motiu lúdic – festiu, posen uns cartellets i problema resolt. Lamentable!

5 comentaris:

Arnau Boix i Pla ha dit...

Vaia tela, "situaciones fácticas" diu... Però trobe que en realitat, a banda que és "vox populi" la permissivitat d'aquesta pràctica, és a més aleatòriament punible, depenent de l'agent, el què fa més injust encara l'assumpte. Tot i què més que injust, és vergonyós que, com a punta cert geògraf, el cotxe seguisca sent el Rei...

Arnau Boix i Pla ha dit...

Per cert, si actives "Mostra la verificació de paraules per als comentaris" a la Configuració del bloc (pestanya "comentaris") no t'apareixeran "comentaris-spam" com el primer d'aquesta entrada.

Secretari ha dit...

Veig que la teua batalla contra les incoherències municipals està començant a aclarir l'evidència: quina colla d'impresentables. I de mentre, recorda com l'emprenien a martellades contra les bicicletes

Secretari ha dit...

I només això. Estic pensant jo que juguen amb una calculada ambigüitat de la qual es desprén que no només toleren la doble fila sinó que a més et poden multar per fer-ho quan els vinga en gana.

berlingo ha dit...

muy buena la reclamación!!!!!


ji jij ji ji ji