dimarts, 21 de juny del 2011

IU i Extremadura

Des de la llunyania segueixo amb interès el que està succeint a la península i a part de tot el que va lligat al moviment 15M, aquesta setmana m’ha sobtat la reacció d’en Cayo Lara contra la direcció de Izquierda Unida a Extremadura. L’agrupació extremenya ha decidit no donar el vot per a la investidura, com a President autonòmic, al candidat del PSOE i per tant, el candidat del PP serà escollit President d’Extremadura. Així ho han decidit els militants extremenys i no entenc com en Cayo Lara no hi està d’acord. A mi em sembla bona idea per dues raons:

Per un costat comença a estar molt bé que el PSOE entengui que el suport d’IU no és gratuït i que per a tenir-lo, s’ho han de treballar. Per un altre costat, trobo molt interessant que el PP governi amb minoria, el que obligarà al partit de dretes a pactar cada una de les lleis que vulgui tirar endavant. I haurà de pactar-les amb el PSOE o amb IU. El PP haurà de fer un exercici de diàleg que no va amb la seva manera de fer les coses. Us imagineu en Camps o la Rita amb la necessitat de pactar amb IU o Compromís per a tirar endavant qualsevol iniciativa? Que bonic que seria... ja no demano que no governin, simplement que es vegin obligats a dialogar i a pactar!

Bé, seguirem amb atenció com se’n surt el PP extremeny. I mentrestant, que el PSOE es replantegi que ha fet malament.

2 comentaris:

Secretari ha dit...

El PSOE és lo pitjor, i encara els passa poc. Ara quan estan pagant el seu propi menyspreu.

Arnau Boix i Pla ha dit...

Doncs mira, no havia fet eixa lectura de l'esdeveniment, i ho trobe senseiblement interessant... Veurem que passa per allà!