dimarts, 14 de novembre del 2006

El llibre i el disc del mes (Novembre)

Aquest mes de Novembre vull recomanar el llibre d’un escriptor peruà, l’Alfredo Bryce Echenique. M’he llegit La vida exagerada de Martin Romaña, i he rigut com feia temps que no ho feia amb un llibre. La història narra l’experiència d’un jove llicenciat peruà de bona família, que decideix trencar amb la vida que porta i emigrar a Paris, per intentar ser escriptor. L’acompanya la seva núvia, es casen i arriba el maig del 68. Ella es torna revolucionària i ell es fa revolucionari per ella, però el seu origen burgès li dificulta les coses. Narrat d’una manera esplèndida, les aventures del protagonista són exagerades, les vivències del maig del 68 surrealistes i la pinya que fan els immigrants a Paris un clam a l’amistat lluny de casa.
Pel que fa al disc del mes aquesta vegada em quedo amb el Feliu Ventura, que a tret disc nou després de dos anys de gira amb el Lluís Llach. Enregistrar el quart disc, Alfabets de futur, era una tasca difícil. Era el primer que feia després de la gira amb el Lluís Llach i era el primer que feia sent ja un artista reconegut. I ha tret una bona nota. El cantautor de Xàtiva s’ha fet acompanyar de bons músics, té uns arranjaments ben treballats i sobretot, unes lletres molt decents. (www.feliuventura.com) Aquesta vegada vull recomanar un segon CD que han enregistrat uns amics de Sant Cugat. Els Skamarlans han gravat un CD, i els hi ha quedat molt bé. Enhorabona! (www.skamarlans.com)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Moltes bones les recomanacions, Xesco! Aniré visitant el teu blog regularment per llegir el que expliques, que sempre és interessant. Ja estic escoltant el nou del Feliu Ventura i m'ha agradat tant com els altres.

Arreveure!

Miquel Morillo (espaiart)

Anònim ha dit...

Ups, crec que no he posat bé l'enllaç a l'escola de Música de la meva dona...

A veure ara: espaiart