dilluns, 23 de març del 2009

Estels del sud

Del 18 al 22 de març l’Espe i jo hem completat la ruta “Estels del Sud”, una travessa de cinc dies pel massis del Parc Natural de Els Ports, a cavall de Tarragona, Terol i Castelló. És una travessa dura (7-9 hores de caminada al dia), però molt recomanable. Els dos primers dies recorres la serra pel nord, de Paüls a Arnes i de Arnes a Beseit, passant per sota de les roques d’en Benet, pujant al cim del Penyagalera i travessant barrancs tant espectaculars com el d’Arnes o el riu de les Valls o l’Ulldemó. El tercer dia t’endinses al parc natural a través del barranc del Parrissal. A l’estiu pots creuar l’estret nedant, però per aquestes dates, el fred t’obliga a grimpar pel pas del Romeret, una via ferrata d’aquelles que es fan bé però no t’equivoquis! El quart dia és més tranquil i carenejant, pujant i baixant, travesses el Port per dins, des del refugi de la Fontferrera al refugi de Caro. Per acabar, l’últim dia baixes del Port cap a Paüls, travessant les Foies i les rases del Maraco. Si disposeu de cinc dies, és una travessa que us recomano de veritat. Coneixereu un indret espectacular, variat i depenent de l’època de l’any, podreu fer parades per a banyar-vos en cada un dels barrancs que creueu. A l'estiu potser farà massa calor, però teniu el bany assegurat. I si voleu apretar, hi ha gent que la fa en tres o quatre dies.... aquí que cadascú decideixi què vol fer i com ho vol fer.
I l'allotjament està molt bé. Als pobles de Paüls, Arnes i Beseit es dorm en allotjaments rurals i dins del Parc, als dos refugis guardats que hi ha, el de la Fontferrera i el de Caro. Bon sopar, esmorzars descents i picnics amb entrepans, fruites, fruits secs i xocolates, el que et permet fer la travessa amb una motxilla petita (30 litres).
Res gent, si teniu ganes de conèixer el Parc Natural dels Ports, Estels del Sud és una molt bona manera de fer-ho.

1 comentari:

Arnau Boix i Pla ha dit...

Quina enveja de travessia! Estic segur que ho haureu gaudit d'allò més. Ja que ve al cas, i per si podeu i teniu ganes d'afegir-vos, us recorde que el proper 4 d'abril serà la Marxapeu del Campe de Morvedre, www.marxapeu.net, cal insrciure's abans del 28 de maig!