diumenge, 21 de novembre del 2010

AVE i propaganda política

D’aquí un mes arribarà l’AVE a València. La infraestructura, pagada al 100% pel Ministeri de Foment (ADIF) es posarà en funcionament el 18 de desembre. I com és obvi, vindrà la plana major socialista a inaugurar-la, amb Zapatero al capdavant.

Com la Generalitat Valenciana no ha pintat res en tot això i com està sense poder adjudicar res de res perque no té un duro, intenta penjar-se la medalla de l’arribada de l’AVE amb uns cartells publicitaris que recorden la metodologia emprada pel senyor Goebbels durent l’època del tercer Reich.

Analitzem el cartell. La frase principal diu. “Lo logramos”. I jo pregunto: Què heu aconseguit? Que l’AVE el construeixi un govern socialista perque quan governava l’Aznar vau ser incapaços d’aconseguir-ho? Aquest “lo logramos” està escrit en mala llet, per fer entendre que el govern central no volia construir aquesta infraestructura però que gràcies a la tenacitat del govern Camps, han aconseguit fer claudicar al senyor Zapatero. Que pengin el cartell de Lo logramos quan acabin la T2 o estigui la nova Fe funcionant al 100%.

En lletra més petita, el cartell posa: “Una reivindicación histórica. Un éxito de todos los valencianos”. Més del mateix, si fos una reivindicació històrica, com és que el senyor Aznar no el va fer arribar durant el seu mandat? O es que en el fons no és tant històrica? No sé, jo no he vist manifestacions pel carrer demanant l’AVE. Penso que està bé que arribi l’AVE (hi ha pros i contres http://avalenciaelcotxeeselrei.blogspot.com/) però no crec que es pugui definir com una reivindicació històrica i molt menys com un èxit dels valencians. Pot ser un èxit per als valencians, però mai un èxit dels valencians.

Més perles del cartell. “Y ahora, todos juntos, exijamos también el AVE para Alicante y Castellón”. Es clar que si, com paga Zapatero, vinga a demanar i si no ho fa, doncs llenys al foc. Per que no demanem infraestructures que pagui la Generalitat? Com es que no s’acaba la L2 del metro de València? Com es que a Alacant encara no s’ha posat en funcionament el tramvia fins a la Universitat? Com es que falten escoles i hospitals? Exigeix als demés quan tu hagis fet les coses bé primer. La Generalitat desvia l'atenció per tapar els greus problemes de finançament que té.

I per acabar, la última perla. “Una infraestructura que creará 33.000 puestos de trabajo” I per què no 50.000? o 20? On està l’estudi que quantifica aquestes dades? Ningú té ni idea dels llocs indirectes de treball que generarà l’AVE. I compte que no elimini llocs de treball i es comenci a centralitzar tot a Madrid. L’empresa farmacèutica Roche acaba d’anunciar que tanca la seva planta de Barcelona per centralitzar-ho tot a Madrid. I si han d’anar a Barcelona, agafen l’AVE i en menys dos hores hi són. A Madrid anirem a treballar i aquí arribaran els turistes madrilenys per a remullar el cul. Madrid guanyarà llocs de treball qualificats i a València crearem llocs de treball per al sector sol i platja. Tot plegat molt innovador i amb un gran futur!