dimecres, 14 de maig del 2014

El poder del voler, de Senior i el Cor Brutal

Senior i el Cor Brutal a "La Calle" d'Alzira el passat 9 de maig
Senior i el Cor Brutal han publicat un nou disc, “El poder del voler”, tot i que llegint les lletres de les cançons es podria haver titulat “us matarem a tots fills de la gran puta!”. Si les lletres de “El poder del voler” les hagués firmat l’Albert Pla, per exemple, tindríem un enrenou de collons. “La dejo o no la dejo” la cançó del de Sabadell que tants problemes va tenir per poder ser publicada és un conte de princeses al costat dels textos explícits que en Landete publica en el nou treball.
En Landete està cabrejat i com diu el text de la cançó Lapido X “les metàfores ja no són suficients”. Possiblement per aquest motiu ha abandonat la poètica (sempre reivindicativa) i la subtilesa del València Califòrnia per escriure uns textos clars i explícits, on ens recorda que el camí per sortir d’aquest món injust és a base de “els tancs, la sang i l’amor”.
Musicalment el Poder del voler és el disc més complet i compacte de la banda. Després de l’absència del Cor Brutal en el València Califòrnia, s’agraeix el retorn potent de la fender Telecaster. Rock en estat pur per cridar que no tenim motius per estar contents, però que vencerem tallant alguns caps. Ara bé, el retorn al rock en aquest cas ha anat en contra de les lletres. La ploma d’en Landete en els darrers treballs de la banda era fina i punxava, però hi havia literatura, poesia, metàfores, segones lectures.... Ara no. El poder del voler no deixa espai per a res més.
El Poder del voler ha perdut literatura, però s’engrandeix dalt de l’escenari, com vam poder comprovar el passat dia 9 de maig a la sala La Calle, d’Alzira. Si el rock és una actitud en perill d’extinció d’alt dels escenaris, gaudir del directe de Senior i el Cor Brutal serveix per recobrar l’esperança de que el rock és quelcom més que unes lletres i uns acords. És una actitud, una arma de destrucció massiva contra allò que en Ramoneda definia com el pitjor dels mals del nostre temps: La indiferència. Senior i el Cor Brutal ens recorden que dues guitarres, un baix i una bateria poden remoure consciencies. Ara és responsabilitat nostra fer que aquesta actitud vessi de l’escenari cap als carrers dels nostres pobles i ciutats.
Gràcies primos per fer-nos gaudir del rock!


1 comentari:

Secretari ha dit...

Rock en català del bo i del milloret. Gran descobriment aquest grup i gran concert, entremig d'un ambient molt sa.