dijous, 4 de març del 2010

Unió pel Mediterrani


Avui s'ha inaugurat a Barcelona la seu de la Unió pel Mediterrani, un organisme internacional que naix amb l'objectiu de fomentar la cooperació entre les dues ribes de la mediterrània.
Jo celebro tota iniciativa que ajudi a millorar o a normalitzar les relacions entre Europa, el Magreb i Orient Mitjà, doncs tenim molt més en comú del que ens pensem.
Ara tant sols espero i desitjo, que aquest nou organisme internacional no sigui excessivament polític i que vetlli per quelcom més que les relacions econòmiques entre Europa - Magreb - Orient Mitjà. Millorant les relacions culturals, educatives (per què no un Erasmus al Caire o a Damasc?) i socials entre les dues ribes de la mediterrània aconseguirem, a la llarga, que les relacions econòmiques i polítiques es normalitzin i siguin més fluides. Espero que la feina que faci la Unió pel Mediterrani, demostri que els llaços culturals són més eficients per normalitzar les relacions entre occident i orient que qualsevol guerra preventiva.
Haurem d'esperar a veure com evoluciona aquest nou projecte, que involucra a 43 països i més de 750 millons de persones. Esperem que no es converteixi en una altra oportunitat perduda.

1 comentari:

Arnau Boix i Pla ha dit...

Que n'és de suggerent la Mediterrània com a nexe i no com a frontera! No és la mateixa aigua en la que ens mirem, o on dipositem els nostres somnis? No és el mateix reflexe de lluna? Potser que hi haja un Serrat a cada indret del Mediterrani...

Mira el que em fa dir el vinet Xesco... Gràcies per recordar-nos que hi han projectes com aquest!!