dimarts, 9 de març del 2010

La censura arriba als museus

De manera breu vull fer una reflexió sobre la manca de llibertat d’expressió que hi ha al nostre país. El President de la Diputació de València, el senyor Alfonso Rus, ha censurat una sèrie de fotografies de l’exposició “Fragments d’un any, fotoperiodistes valencians 2009”.

Aquesta exposició, organitzada per la Unió de Periodistes, es va inaugurar dijous passat al MUVIM, un museu de la Dipu. Doncs bé, el senyor Rus ha obligat a retirar una sèrie de fotografies on sortien retratats certs personatges del PP lligats a la trama Gürtel. El director del museu, el senyor Ramon De la Calle, davant d’aquesta ingerència i censura ha dimitit. Ell, que és catedràtic d’estètica, ha recordat en la seva carta de dimissió que no hi pot haver estètica sense ètica. Un home amb dignitat i ètica que podrà dormir tranquil. En canvi l’Alfonso Rus, que d’ètica en té ben poca, seguirà dirigint la Diputació de forma despòtica.

Les fotos censurades les podeu veure en el link que us adjunto. Oi que no n’hi ha per a tant? Si es neguen a mostrar en un museu fotos com aquestes, que amagaran de veritat? Tant alt tenen el llistó de la censura? Han quedat retratats de veritat!

http://www.elpais.com/fotogaleria/espana/Fotografia/censurada/fotografia/comentada/elpgal/20100309elpepunac_2/Zes/1

3 comentaris:

Arnau Boix i Pla ha dit...

El més fort serà que el tema no tindrà més conseqüències...

Anònim ha dit...

amb la "derechona" mes reaccionaria aquestes coses ja no em sorprenen. i mai oblideu que els pares d'aquets son qui van guanyar i masacrar a familiars, veins, amics, innocents...Son ara qui governen el nostre benvolgut Pais Valencia i els qui ens portaran a la major degeneracio socil que mai haurem vist en DEMOCRACIA!!. Aquets governants em fan no creurem tant aquesta paraula.

El Perdiguer

Anònim ha dit...

De vergonya, no tinc mes paraules!!

El pardiguer