divendres, 3 de maig del 2013

Abril, mes de llibres!

El mes d’abril és el mes del llibre per excel·lència, doncs celebrem Sant Jordi el dia 23 i a les acaballes de mes té lloc, a Vivers, la Fira del Llibre de València. A continuació us proposo algunes propostes que pinten interessants:

Vides desafinades, de Xavier Aliaga (edicions 62). Una novel·la fresca i àgil sobre la vida a l’equador dels 30. La maduresa, la crisi econòmica, amors, desamors, decisions, desencants, fracassos, algunes cerveses, concerts... tot plegat es barreja perfectament amb una narrativa que enganxa. Us adjunto un link amb una magnífica ressenya del llibre: Vides desafinades


En defensa del decreixement, de Serge Latouche. La col·lecció Gaia, pensament global, territori i medi ambient, de l’editorial 3i4 torna a publicar un llibre de Serge Latouche sobre el decreixement. El llibre Petit Tractat del decreixement serè em va semblar molt clar i entenedor tot i abordar un tema tant complex com el del decreixement. Espero que En defensa del decreixement mantingui la línea i em permeti aprofundir una mica més en aquesta branca de l’economia social.


Caminaràs entre elefants. Ferran Torrent. (Editorial Columna) En Ferran Torrent escriu un llibre d’entrevistes i reflexions sobre la política més ben valorada del Consell, la Mónica Oltra, de Compromís. Veurem que en surt de la barreja de dos personatges com aquests.


7 d’Estellés, de Bertomeu (Edicions del Bullent). Aquest CD – llibre ens presenta 7 poemes d’Estellés musicats per Bertomeu (Albert Ortega). L’elecció dels poemes està ben feta, doncs tret de “assumiràs...” defuig dels poemes més clàssics i potser fàcils del de Burjassot. Preciós el setè poema (no musicat), un inèdit que Estellés va dedicar a Enric Ortega (membre d’Al Tall i pare de Bertomeu).


El Pas dels Maulets, de Pau Tobar (edicions del Bullent). Que els amics comencin a publicar llibres, a més de demostrar que valen, vol dir que ens fem grans. En Pau Tobar, historiador, ens endinsa en la Guerra de Successió a través de l’Alícia i el Toni, dos amics que apuren les darreres setmanes de vacances a Altea.


Els fantàstics llibres voladors del Sr.Morris Lessmore, de William Joyce (Andana Editorial). Una història preciosa per inculcar l’amor pels llibres als més petits. Maquíssim! Per cert, hi ha un curtmetratge d’animació del llibre que també us recomano de veritat. Curtmetratge