dilluns, 30 d’octubre del 2006

Demà reflexionem

Demà és la jornada de reflexió. Ja s’ha acabat la campanya electoral i demà toca pensar que cal votar el dia de Tots Sants. Crec que per primera vegada cal pensar en quines poden ser les possibles aliances més que en quin partit votar. Tot i que els caps de llista de CIU, PSC, ERC i PP han dit que volen governar sols, les aliances post electorals seran les que definitivament faran que el parlament de Catalunya esculli president. I tal i com estan les coses, a mi em surten 4 possibilitats. Tripartit: Si el tripartit suma, és una possibilitat més que raonable. Encarar una nova legislatura sense la llosa d’haver d’aprovar un estatut pot ser tot un al·licient.

Sociovergencia: és el pacte que li agradaria a Zapatero, però tinc seriosos dubtes de que bona part del PSC hi estigui d’acord. La independència del PSC sobre el PSOE desapareixeria i bona part de l’electorat català tampoc ho entendria.

CIU i ERC: si suma seria una altre possibilitat, però tal i com han anat les coses els tres darrers anys, no ho veig factible. Si ERC s’ha definit d’esquerres i ha carregat durament contra els 20 anys de govern de CIU, no s’entendria que al cap de tres anys tornessin a fer president un convergent.

CIU en minoria: CIU coma força amb més diputats, podria governar amb minoria amb l’ajut puntual d’ERC, del PSC o fins i tot del PP. Seria un govern poc estable i crec que pot ser una possibilitat sempre hi quan el tripartit no sumi o no es posin d’acord per a tancar un pacte de govern

Així estan les coses. Tindrem de President de la Generalitat a en Mas o a en Montilla, això segur. Però el més important aquesta vegada es saber qui farà president a un d’aquests dos personatges. Quina combinació voleu?

2 comentaris:

eloi ha dit...

Hola Xesco!
jo, la veritat, estic un xic "cremat" ja de la política.
CiU: uns prepotents
ERC: el "som com som" no em sembla una bona excusa ni res que animi a ser "més".
PSC: Ténen les mans lligades a Madrid
Iniciativa: no puc votar a un partit que es dedica a enganxar cartells a on li passa pels.... aquest és el seu civisme?
PP: no coment
... total, la cosa està xunga. q tal uns "escons rebels"?

Anònim ha dit...

A mi sincerament m'agrada el tripartit, perque entre uns i altres es controlaran els desperfectes... el que em fa por és la "mano negra" de Zapatero des de Madrid... segur que a ell un tripartit no li agrada... i aixó seria bo!